Családi vitorlaépítések

Családok számára épített vitorláink melyek kellemes - árnyékos pihenőhelyet nyújtanak, látványosan alakítják a ház megjelenését, télen pedig nincsenek útjában a melegítő napsugaraknak.

Vegyes-varrott napvitorla

Kétfajta anyag összeházasításából készül a vegyes-varrott napvitorla, amely saját szabadalmunk.

Közösségi területek vitorlázása

Éttermeknek, közparkoknak és más közösségi területeknek, mert nem dönti a szél a vendégekre és többször van kánikula vagy vihar, mint csendes szemerkélő eső!

Naphálók és naprolók

A naphálót nagy területek időszakos lenge árnyékolására javasoljuk. A roló pedig hasznos kiegészítője lehet a színekben egyező napvitorláknak.

Kedves Érdeklődő!

Számunkra fontos partnereink, kollégáink és családtagjaink egészségének védelme. Továbbra is szeretnénk magas minőségben fenntartani szolgáltatásainkat és kiszolgálni az ügyfeleink igényeit. A jelenlegi egészségügyi helyzetben, kénytelenek vagyunk bizonyos óvintézkedéseket bevezetni, melyek betartásához szeretnénk kérni a segítségüket:

  • Egyéb rendelkezésig nyitvatartásunk hétfőtől péntekig 8-16 órára változik.
  • Rendeléseiket lehetőség szerint telefonon vagy elektronikus úton egyeztessék, küldjék.
  • Személyes áruátvételre érintkezés nélkül, biztonsági távolság betartásával továbbra is lehetőség van.

TANÁCSADÁSHOZ, AJÁNLATKÉRÉSÉHEZ - KIVITELEZÉS KÉRÉSEKOR MINDENKÉPPEN - KÉRJÜK KÉSZÍTSEN NÉHÁNY FOTÓT AZ ÁRNYÉKOLNI KÍVÁNT TERÜLETRŐL, AMIN AZ EGYBEN LÁTSZIK A KÖRNYEZETÉVEL EGYÜTT, ADJA MEG MÉRETEIT ( X méter * Y méter), A HELYSZÍNT (város), ÉS TELEFONOS ELÉRHETŐSÉGÉT. EZEKET AZ INFORMÁCIÓK SZÜKSÉGESEK A TERVEZÉSHEZ, TANÁCSADÁSHOZ. MINDENKÉPPEN KÉRNI FOGJUK ŐKET. MEGÉRTÉSÜKET, SEGÍTSÉGÜKET KÖSZÖNJÜK.

Ingyenes tervezőprogram

Használata egyszerű, Önnek szánt segítség.
Egy feltöltött képre elképzelése szerint elhelyezett vitorlák sarkait a kívánt helyre húzhatja.

Jó tervezést kíván a Fullgarden csapata!

Tervezőprogramunk fejlesztés alatt áll! Kérjük írjon üzenetet!

  Tervezést segítő gondolatok

Kedves Érdeklődő!

Műszaki érzékű, barkácsoló kedvű vásárlóinknak ajánlom az internetes vásárlást és hozzá pár gondolatot segítségként.  

Standard vitorlánál előbb a vitorla legyen ott, azután ahhoz állítsuk az oszlopot, alakítsuk ki a rögzítési pontokat.

Egyedi méretű vitorlánál, pont fordítva: előbb a rögzítési pontokat tervezzük meg és alakítsuk ki, azután indulhat a vitorla gyártása.

A napvitorla megadott névleges méretei a sarkaiba varrt karikák legnagyobb mérete. Tervezéskor ezt alapul véve, a kötőelemek helyigényét ehhez hozzászámolva  keressük meg a vitorla helyét.    – A kötőelemekre minimum 13cm-t számolunk kézi előfeszítéshez kis méretű vitorláknál, ilyenkor itt tovább feszíteni már nem lehet, illetve feszítő elhelyezésekor minimum 35cm-t, aminél persze sodronnyal lehet jóval távolabbi ponton is rögzíteni! A méreteket a SZÖGFELEZŐ külső hosszabbításánál mérjük! ( 13cm szögfelező hoszabbítás=10cm mindkét oldali irányban! )   Nem szabad minden sarkot 13cm-el vagy minden sarkot túl hosszú sodronnyal tervezni! Egyik esetben nem lehet utánfeszíteni, a másik esetben nagy lesz szélben a lengés! Mindenképpen nagyon erős rögzítési pontot keressünk!

Ha találékonyan és térben látva megtaláltuk az elképzelt vitorlához illő pontjainkat, arra állíthatóan, pl. spanifer-rel, felkötjük a Napvitorlát. Ha szükséges, ezután a meglevő pontok szerint kijelöljük, majd telepítjük a további rögzítési pontokat, oszlopokat. Amint az oszlopok is tökéletesen stabilak, felkötjük arra is a Napvitorla sarkait, majd folyamatosan figyelve helyére feszítjük a vitorlát. Miután minden a helyére került, cseréljük a csomagrögzítő spanifereket fém kötőelemekre!

Több Napvitorla esetén számoljunk a köztük kialakuló “résekkel” és átfedés esetén figyeljünk a szükséges távtartásra. (benapozás, dörzsölődés-kopás)

A rendelt napvitorlához kérése esetén adjuk a szükséges kötőelemeket is, de ehhez kérem írja le a rendelésben a rögzítési pont jellegét (pl.: gerendavég, üreges tégla vagy tömör tégla fal, fém vagy fa oszlop. 5cm feletti szigetelésnél nagyobb vitorla rögzítése csak csavarral nem biztonságos, kérdezzen!)  és a napvitorla sarka és a rögzítési pont közé tervezett távolságot. Ezek alapján mi sarkonként összeállítjuk a szükségletet a tiplitől a lánctoldókig és küldjük! A költségek pár ezer forintban megállnak sarkonként, még ha több méter INOX sodrony is szükséges!

Az egyedileg levarrt vitorlák, de általában a vitorlák esetében nagy jelentősége van a rögzítési pontok stabilitásának. A vitorlákat emberi kézben rejlő erőnél nagyobb erővel kell feszíteni, ami a vitorla méretével arányosan csak nő. A legkisebb vitorlák is nyúlnak, oldaluk egyenesedik minimum 10 cm-t). Tehát a simán csak felakasztgatott vitorlák bár árnyékuk megfelelő, még nem feszített membránok, esztétikailag nem adják az elvártat!

Visszatérve az egyedi vitorla tervezésére és varrási garanciájára kérem, mindenképpen vegyék figyelembe, hogy szabáskor cégünk stabil rögzítési pontokat és a megadott méreteket veszi figyelembe. Ez alapján teszünk javaslatot a feszítési visszavételekre (a feszítéshez szükséges kötőelemek és „nyúlás” helye), amivel a vitorla méretét a rögzítési pont méretekhez képest csökkentjük. Ezen méretek visszaigazolása után kezdjük a gyártást. Amennyiben a legyártott vitorlát ezek után a Megrendelő nem tudja a helyére rögzíteni az vélhetően építési hiányosságból adódhat. Természetesen mi is tévedhetünk kimérés-szabáskor, ebben az esetben minden felelősséget vállalunk. Viszont flexibilis anyagról lévén szó a vitorla méretétől függően 1%-os méretbeli pontatlanságot még nem tekintünk hibás vitorlának, annak felszerelésében ez nem is jelent semmilyen problémát.
Továbbiakban a felmerülő vitás esetben kiszállási és építési díj ellenében a vitorlát felhelyezzük természetesen, ha lehetséges. Ha a felszerelés meghiúsul, mert varrási okokból kifolyólag hibás méretű a vitorla, a Megrendelőt semmilyen költség nem terheli, a vitorlát visszavásároljuk. Amennyiben viszont méretmegadási, rögzítési pont kialakítási- illetve tervezési hiba az építés akadálya, a költségek a Megrendelőt terhelik.
Hogy mindenkinek csak pozitív élménye legyen, kérem, bátran és előre kérdezzenek!

Várjuk rendelését és segítjük építését!